Les Artisans De Genève La Montoya nep Rolex Daytona horloges

Als chronograaf heeft de Rolex Daytona weinig gelijken. Het is gemaakt van een extreem hoge standaard met stevig 904L Oystersteel-staal, een Cerachrom-bezel die super slijtvast is en nooit vervaagt, en natuurlijk dat zeer betrouwbare kaliber 4130 beweging binnenin. Maar weet je wat het probleem is? Zijn eigen succes heeft het maar al te vertrouwd gemaakt. Het heeft misschien een lange wachtlijst bij de boetieks, maar je kunt altijd een paar spotten in grote steden en grote luchthavens. Hoe kan iemand zijn verlangen naar de Daytona bevredigen, maar toch iets hebben dat onderscheidend is? Het is niet je enige optie, maar ik stel voor een kijkje te nemen in de nieuwe Les Artisans De Genève La Montoya Rolex Daytona, een zeer aangepaste Rolex Daytona speciaal gemaakt voor extravagante racer Juan Pablo Montoya.


Montoya, die succes heeft genoten in de Formule 1, NASCAR en IndyCar, is een grote fan van de Rolex Daytona, zo blijkt. Dat zou jij ook zijn als je door racen een paar had gewonnen. Montoya won de Rolex 24 drie keer en kreeg elke keer een Rolex Daytona om zijn overwinning te vieren en te herdenken. In totaal zei Montoya dat hij ongeveer zeven of acht Rolex Daytonas heeft, maar wat hij echt wilde was een Daytona die anders was dan alle andere. Dit is waar Les Artisans De Genève binnenkomen.
Les Artisans de Genève is geen onbekende voor het aanpassen van Rolex Daytonas. De Tribute To Rolex Daytona 6263 en Kravitz Design KL01 zijn mooie voorbeelden van het soort werk dat ze doen, maar de La Montoya is waarschijnlijk de meest extreme tot nu toe. De La Montoya begint zijn leven als een standaard roestvrij staal Rolex Daytona. De roestvrijstalen kast van 40 mm is grotendeels onaangeroerd en de La Montoya heeft de stevige schroevendraaiers en de Triplock-kroon van de Daytona. Les Artisans De Genève heeft niet bekendgemaakt of het basishorloge de oudere 116520 of de nieuwere 116500 is, maar de tachymeter is vervangen door een gesmede carbon.
Kijk echter naar de wijzerplaat en je zult merken dat alles is veranderd. De La Montoya heeft een zwaar geskeletteerde wijzerplaat en beweging. De tellers zijn vervangen door die met de kleuren van Colombia, het thuisland van Montoya. De chronograaf-wijzers zijn ook verwisseld voor potloodvormige exemplaren die qua kleur zijn afgestemd op de teller. Eindelijk krijgt de punt van de centrale chronograaf secondewijzer een rode gezandstraalde afwerking. Het enige dat onaangeroerd blijft, zijn de uren en minutenwijzers van het witte goud.


Het kaliber 4130 binnenin is grondig geskeletteerd en het is zichtbaar door een saffiervitrine, wat nog een andere wijziging aan het horloge is. De hele beweging werd gedemonteerd, geskeletteerd en met de hand afgewerkt, zodat de bruggen nu met de hand afgeschuinde randen hebben. De basisconstructie blijft, zoals het kolomwiel, evenals bepaalde eigenschappen die uniek zijn voor Rolex, zoals de rood geanodiseerde wielen. De rotor is ook verwisseld voor een rotor die is gemaakt van 22 k grijs goud. Het is een unieke keuze voor een rotormateriaal, hoewel ik moet zeggen dat het ontwerp van de rotor me doet denken aan dat van sommige Miyota’s.

Legg att eit svar