billige Rolex Milgauss 6541 klokker

Navnet Milgauss ble opprettet ved å kombinere to ord: Mille (Latin for tusen) og Gauss, Måleenhet for magnetfelter. Navnet var ment å være en evigvarende påminnelse om at klokken var designet for å motstå elektromagnetiske krefter opp til 1000 gauss. kopier Rolex klokker var i stand til å oppnå denne prestasjonen ved å omslutte vaktens bevegelse i et Faraday bur, som grundig beskyttet sin delikate arbeid fra skadelige magnetiske krefter. Faradayburet (først oppfunnet av Michael Faraday i 1836) virker ved å omfordele elektromagnetiske ladninger gjennom burets ledende materiale for å nøytralisere effektene tilstede inne i buret.


I utseende, referanse 6541 ligner noe på en tidlig Submariner, i stedet for en dagens Rolex Milgauss. Den 25-juvelen, selvvikende bevegelsen – gjemt trygt i sin antimagnetiske Faraday bur – ble satt i et rustfritt stål tilfelle med en svart roterende fasade som kunne brukes som en rudimentær timer. Som en endelig påminnelse om sin elektromagnetiske motstandskraft, var Rolex Milgauss utstyrt med en unik, lynboltformet sekunderhånd.
Et ekstra bemerkelsesverdig trekk ved referansen 6541 kopier Rolex klokker er dens «honeycomb» urskive. Mens mange samlere verdsetter denne tallerkenen for sin unike estetiske stil, bidro det faktisk til å øke klokkenes elektromagnetiske motstand. Skiven er konstruert av to kryssede lag av metall som legger visuell dybde til skiven, samtidig som det skaper et utmerket skjold mot magnetiske krefter som virker på ansiktet.
Til tross for å være imponerende fra et teknologisk synspunkt, var selve klokken ganske dårlig mottatt i årene etter utgivelsen. Mange betraktet klokken for stor, og noen tok problemet med sin dype styling. I tillegg, bare fire år før utgivelsen av Milgauss, introduserte kopier Rolex klokker både submariner- og GMT-Master linjene, som ytterligere hindret potensielt Rolex Milgauss salg.


Til tross for flere andre alternativer fra Rolex, og en lunken reaksjon fra allmennheten, var det noen som ble vunnet over av det quirky designet av Rolex Milgauss. I 1958 kjøpte NASCAR-mester og racerbilfører Richard Petty en helt ny referanse 6541 replika Rolex Milgauss klokker  fra Hayes Jewelers i Lexington, North Carolina. Richard Petty, kallenavnet «The King», er en syv-time NASCAR Championship vinner. Statistisk sett er Petty den mest dyktige sjåføren i hele historien til sporten, og i 2010 ble han innledet i den innledende klassen i NASCAR Hall of Fame.
Etter at han hadde brukt referansen til 6541 Rolex Milgauss i nesten to år, bestemte han seg for at en 37mm ur var rett og slett for stor til hans smak. Den gjennomsnittlige størrelsen på menneklokker i 1950- og 1960-tallet var vesentlig mindre enn den er i dag, og i 1960 reiste Petty sin referanse 6541 Rolex Milgauss tilbake til de samme Hayes Jewellers som han kjøpte den fra, og byttet den ut for en helt annen klokke .
Hayes solgte senere den samme kopier Rolex klokker til en annen kunde, som tok bemerkelsesverdig godt vare på klokken for alle disse årene, til vi nylig kjøpte den.
Gitt at klokken er godt over et halvt århundre, er selve stykket i fantastisk, helt original tilstand. Saken, lugs, bezel og crown har fine, tykke, skarpe linjer som tydeligvis ikke har blitt overpolert i løpet av årene. Den helt originale urskiven er også meget godt bevart, og den radiumbaserte luminanten på timemarkørene har tatt på seg en flott, oransjebrun patina.
I tillegg inneholder denne spesielle referansen 6541 replika Rolex Milgauss klokker  den svarte roterende bezelen som finnes på de aller tidligste modellene av Rolex Milgauss-klokker, mens mange andre referanse 6541 Rolex Milgauss-klokker – selv de som er produsert senere samme år – er utstyrt med den faste, kuppelede bezel som kan bli funnet på senere gjengivelser. Den originale aluminiumsrammens innsats på denne spesielle kopier Rolex klokker 6541 er utrolig mørk for sin alder, og den har akkurat nok slitasje for å matche urets ubetingede tilstand.
Selv den foldede, nippede, østers armbåndet er i bemerkelsesverdig form, med svært liten strekk i tappene eller leddene. Mange Rolex-armbånd av denne designen og alderen har lenge siden warped og strukket til det punktet hvor de er knapt intakt, enn si brukbare. Så langt som originale, nitte Rolex armbånd går, er dette omtrent like stramt som de kommer.
En annen referanse 6541 replika Rolex Milgauss klokker ble nylig oppført på auksjon, og den manglet både den opprinnelige roterende firkanten, samt dette urets veldokumenterte historie som tidligere tilhørte en av de mest berømte NASCAR-mesterne fra tid til annen.
Referansen 6541 kopier Rolex klokker er i seg selv en svært sjelden og verdifull klokke, og det tar med seg en helt fantastisk historie – det er jo den aller første Milgauss. Men den veldokumenterte historien om denne spesielle referansen 6541 Rolex Milgauss – sammen med berømmelsen av sin legendariske,

Legg att eit svar